Voedingspraktijk Balans

 

 
 

Formulier jouw ervaring
 

 

 

Ervaringen


Hieronder vind je ervaringen van cliënten die een traject bij Voedingspraktijk Balans hebben gevolgd. Ervaringen zijn altijd zeer welkom, alvast bedankt!


Ervaringen trajecten via e-mail

"Anne is zeer betrokken en zorgvuldig. Gedurende het traject blijft Anne vragen stellen om een steeds completer plaatje van jouw problemen te krijgen. Anne heeft mij verrast met de vragen en de handvaten die ze me aangereikt heeft. Ook als het even niet meer ging, wist ze me te motiveren om door te zetten en kwam ze weer met een verrassende tip om uit de dip te komen. Ik heb vele trajecten gevolgd om van mijn eetstoornis af te komen en dacht dat ik zo onderhand alle tips al wel gehoord en geprobeerd had. Dat bleek niet het geval te zijn, Anne benaderde mijn eetstoornis vanuit een andere invalshoek waardoor ik beter heb leren omgaan met mijn eetstoornis. Ik heb meer rust in het hoofd en als een eetbui zich aandient weet ik nu wat ik moet doen om me hier tegen te wapenen".
Mirella - 44 jaar

"Toen ik begon met het E-traject was ik radeloos met eten. Ik wist niet meer wat ik wel en niet kon eten om af te vallen, met als gevolg veel honger en dat weer compenseren met veel eten. Ik voelde me in die tijd moe, slap en had niet veel energie. Door Anne kreeg ik weer ritme in het eten. Waar ik voorheen de hele dag dacht: wat kan ik gaan eten en waar zitten zo weinig mogelijk calorieen in. Denk ik nu: dit is mijn ontbijt, nu mag ik weer een snack, lekker twee boterhammen voor de lunch etc. Hier ben ik zo blij mee. Ik deed mee aan het E-traject, omdat ik mezelf echt te stevig vond."
Suzanne - 16 jaar

"Ik heb het e-traject als heel prettig ervaren. Juist doordat dit traject via de email ging, kun je rustig alles doornemen en was de druk voor mij niet zo hoog. Hierdoor heb ik zelf bewust de keuze gemaakt om af te vallen en kon ik eerlijk naar mezelf kijken. Verder heeft Anne mij erg prettig begeleid in dit traject. Naast het bekijken van mijn voedingspatroon, kijkt ze ook naar de reden van het eetgedrag en geeft goede handvaten om dit probleem aan te pakken. Met de tools die ik nu heb gekregen kan ik echt verder met afvallen."
Karin - 32 jaar


Ervaringen trajecten in de praktijk

"In een aantal jaren ben ik behoorlijk aangekomen, met name door emotie-eten. Omdat mijn gewicht richting de 3 cijfers ging, wou ik graag de negatieve cirkel doorbreken, maar alleen lukte mij dit niet. Met name mijn grote liefde voor chocolade had geen positief effect op mijn gewicht. Samen met Anne heb ik de motivatie weer gevonden om af te vallen en hebben we een voedingsschema gemaakt die helemaal niet als dieet voelt. Ik mag zelfs een aantal keren chocolade eten per week en val toch elke week af. Ook doordat er aandacht is besteed aan het emotie-eten, heb ik nagenoeg geen eetbuien meer gehad de laatste maanden, een hele overwinning. Ondertussen is het voedingsschema helemaal mijn nieuwe eetritme geworden en samen met mijn motivatie en de motivatie van Anne ga ik zeker de komende tijd mijn streefgewicht halen en behouden. Inmiddels ben ik van 94 naar 80 kg gegaan!"

Update na enkele maanden na het traject:
"Ik wou je toch nog even laten weten dat wel iets later dan gehoopt, maar uiteindelijk ik mijn eerste doel 20 kilo afvallen heb behaald. Ben ook super blij ermee en heb ondertussen mijn draai gevonden in mijn nieuwe eetstijl. Vele verleidingen en stress doorstaan en tot nu toe geen eetbuien weer gehad."
Mariska - 37 jaar

"Ik had in het verleden al veel diëten geprobeerd maar niks wat hielp, deze diëten waren lastig vol te houden en ik kwam uiteindelijk altijd in mijn normale eetpatroon terug + alle kilo’s er weer bij. Op internet zoeken naar een juist eetpatroon bleek ook lastig, de ene website zegt dit, de ander dat. Ik was op het punt dat ik wist dat ik niet zo verder wilde gaan en vond na wat zoeken op Google, Anne haar website. Ik heb me direct aangemeld! Samen hebben we besloten om mij een eetplan te geven voor de lange termijn, ik wou niet snel afvallen, maar geleidelijk en blijvend! Mijn basis eetpatroon moest veranderen, ik at veel te weinig en moest wel enorm wennen aan het eten van tussendoortjes. Mijn nieuwe eetplan volgen bleek makkelijker te gaan dan ik dacht en was zelfs erg leuk. Ik was een enorm slechte ontbijter en na een aantal weken werd ik zelfs wakker met een hongergevoel. Ik kreeg meer energie wat er toe leidde dat ik ook meer ging bewegen. Het is nu meer dan een maand geleden dat ik voor het laatst bij Anne ben geweest en ik volg haar eet plan nog steeds. Ik voel me goed en val geleidelijk af. Ik ben super blij dat ik me heb aangemeld en kan het mensen zeker aanraden."
Marjan - 26 jaar

 "Al jaren strubbel ik met mijn gewicht en spastische darm. Nu er ook na een zwangerschap weer kilo’s bleven hangen ben ik op zoek gegaan naar hulp. Ik ben heel erg blij met de aanpak van Anne, het past bij mij. Geen rare voedingsmiddelen of pillen, ik kwam er zelfs achter dat ík meer mag eten dan ik at, ik at te weinig, als het maar de juiste dingen zijn. En dat de juiste dingen eten ook veel meer voedingsmiddelen omvat dan ik dacht. Het resultaat is dat ik elke week een halve kilo afviel en mijn spastische darm helemaal rustig is. Ik ben helemaal blij! En het voelt ook niet als een dieet wat het heel makkelijk maakt om op dezelfde voet door te gaan."
Monique - 32 jaar

"Als gevolg van beperkingen om te gaan sporten (extra zorgtaken en versleten heup) en het feit dat ik een bourgondier ben, werd ik te zwaar. Ik kreeg diverse ongemakken bij mijn dagelijkse activiteiten. Bewegen werd lastig, kreeg allerlei pijntjes en energie lekte weg. Dat wilde ik niet. Via een tip van een toffe collega heb ik daarom Anne benaderd. Met Anne haar ervaring en deskundigheid heb ik een persoonlijk en uitgekiend duurzaam systeem van eten, drinken, bewegen en ontspannen ontwikkeld. Dat systeem is voor mij leidend! Met trots kan ik de volgende effecten van dit systeem melden: Ik ben inmiddels de eerste 7 kilo afgevallen, heb succes in mijn werk, heb passende sport en beweging gevonden (zwemmen, fietsen en ademen in plaats van hijgen) en eet samen met mijn gezin lekkerder dan ooit. En Anne? Bijzonder luistervaardig, inlevend, humoristisch, gedisciplineerd en ook zakelijk. Kortom: Anne maakt beter."
Laurens - 54 jaar

"Afgelopen zomer ben ik begonnen met afvallen met hulp van Voedingspraktijk Balans. Ik had een hele goede klik met Anne, ze leeft mee en luistert echt naar je. Ook geeft ze goede tips waar je echt wat aan hebt. Ik ben begonnen bij Anne, omdat ik door alle bomen het bos niet meer zag. Ik had al regelmatig verschillende diëten geprobeerd, ze hielpen, maar zodra ik stopte kwamen de kilo's er weer bij. Samen met Anne heb ik in kaart gebracht wat ik allemaal at, dit bleek veel te weinig te zijn. Ik moest dus meer gaan eten! Dit voelde in het begin echt als een opgave voor mij. Toch heb ik het gedaan en in de eerste week had ik al resultaat. Ik was verbaasd, ik had meer gegeten, maar toch was ik afgevallen. Nu nog steeds houd ik het eetschema aan dat ik met Anne gemaakt heb, het is voor mij nu een way of life geworden. Ik voel me er super goed bij!! Ik heb meer energie, voel me niet meer depri (dit is iets wat ik vooral in de herfst/ winterperiode al van kinds af aan had). Ik zit gewoon lekkerder in mijn vel. De kilo's vliegen er bij mij misschien wel niet af, maar ze gaan er wel in een rustig tempo af en ik voel me hier helemaal super bij!! Regelmatig krijg ik de vraag of ik op dieet ben, mijn antwoord is: Nee ik eet alles wat ik lekker vind! Voor mij nooit meer een dieet!!"
Irma - 28 jaar

"Ik vond het eigenlijk wel spannend om te beginnen en was zeer verwachtingsvol. Dit had ook te maken denk ik met mijn motivatie. Ik was er erg aan toe om af te vallen. In het verleden pogingen gedaan, maar dat strandde al gauw. Voordeel was dat ik (weliswaar wel aangepast naar magerder) gewoon in grote lijnen kon doorgaan op mijn vertrouwde levensstijl. De valkuil van snoepen, snacken en regelmatig wijn drinken was bij mij het probleem. Door de duur van het traject en de tips die ik meekreeg kon ik dit probleem aanpakken. Dit ombuigen naar een nieuwe levensstijl. Dat is me aardig gelukt! Nog steeds vind ik het wel lekker, maar de behoefte wordt wel minder. Wat het me natuurlijk nog meer heeft opgeleverd is ruim 10 kg eraf en wat nieuwe kledingstukken. Die zitten een stuk beter zonder dat dikke buikje. Wat ook duidelijk verbeterd is is mijn conditie. Als ik wandel heb ik het idee dat ik geduwd word, zo’n stuk makkelijker gaat het."
Hans - 51 jaar

"Ik ben heel blij dat ik dit traject bij je heb gevolgd! Mijn 1e doel was niet afvallen, maar een gezond eetpatroon krijgen en dankzij dit traject heb ik dit nu. Ik voel me energiek en zit goed in mijn vel! Het eetpatroon van ons gezin is goed veranderd. Hier hebben we allemaal baat bij!"
Stefanie - 28 jaar

"Ik ben erg tevreden over hoe ik dit traject heb gedaan. Ik ben energieker en ervaar meer regie en balans in mijn manier van eten dan voordat ik aan het traject begon. Dat was mijn doel. Het openen van mijn mening/visie/emoties tijdens de gesprekken en het e-mailcontact vond ik gemakkelijk gaan. Tussendoor vragen stellen die vrijwel direct beantwoord werden met handige effectieve oplossingsgerichte antwoorden. Op die manier kon ik mij goed op mijn doel blijven focussen. Ik voel me bij mijn huidige gewicht veel beter! Zelfverzekerder, energieker, meer in balans en ik durf meer op mezelf te vertrouwen en in mezelf te geloven. Ik vind het ook een prettig gevoel dat mijn kleren beter passen, ik minder acné heb en me minder opgeblazen voel. En beter weet waar gevoelens en gedachten vandaan komen".
Elisa - 26 jaar

"Het traject Balans - Nieuwe Start heeft mij (na vele andere dieet pogingen) veel opgeleverd:
- verantwoord afvallen
- bewustwording van mijn eigen gedrag en eetgewoonten
- gezondere eetstijl en leefstijl
- een blijvend positief gevoel over mezelf
- persoonlijk advies, op maat
- niet diëten, maar betere en gezondere voeding
Anna - 45 jaar